Mörk choklad tryffel cupcakes

Mums!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6 dl mjöl
  • 2 dl kakao
  • 5 dl socker
  • 3 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • 4 msk olja
  • 1,5 dl varmt vatten
  • Frosting:
  • 450 g mörk choklad (bra kvalité), hackat fint
  • 6 msk kakao
  • 6 msk kokat vatten
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 350 g smör, rumstemperatur
  • 1 dl florsocker
  • 1 nypa salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Sikta ihop alla torra ingredienser (mjöl, kakao, socker, bikarbonat, bakpulver, vaniljsocker, salt) i en stor skål.
  3. Vispa i äggen (+ äggulan), mjölk, olja, och vatten i den stora skålen med alla torra ingredienser. Rör om tills allt blandats väl.
  4. Fyll varje form till 2/3 och grädda i ca 20 min (tills tandpetaren du sticker i mitten kommer ut torr). Låt svalna.
  5. Frosting:
  6. Smält chokladen över vattenbad eller i micron (30 sek i taget och rör om så det inte bränns). Låt svalna något.
  7. Blanda kakao, bikarbonat och vatten i en lite skål och rör om tills klumparna försvinner.
  8. Vispa smör, socker och salt fluffigt (ca 3-4 min). Tillsätt smält choklad och vispa tills allt blandats väl, gör samma sak med kakao blandningen. Spritsa över frostingen på cupcaken. Ha på valfri dekoration!
  9. Obs! Om du stoppar in frostingen i kylen över natten kommer det att hårdna, låt komma till rumstemperatur innan användning. Gör för enkelhetens skull frostingen innan den ska spritsas på cupcaken.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…