Mörk chokladkaka med pistagenötter

Ett bra Gi-val

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad 70%
  • 3/4 dl fruktsocker
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 6 ägg
  • 1 dl grovhackade pistagenötter
  • Servering:
  • Vispgrädde
  • Färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.Klä en avlång form 1½ liter med bakplåtspapper.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält den i varmt vattenbad. Rör om.
  3. Arbeta ihop smält choklad, fruktsocker vaniljsocker, salt och ägg.
  4. Rör tills smeten blir krämig och slät. Vänd sist i de hackade nötterna.
  5. Häll smeten i formen och grädda den i 10-15 minuter.
  6. Låt kakan svalna i formen och kyl den sedan minst
  7. 1 timme gärna över natten.
  8. Skär sedan upp kakan och servera med grädde och färska hallon.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…