Mörk chokladpaj med valnötter

En himmelskt god chokladpaj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajskal:
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • ½ dl kakao
  • Fyllning:
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1-2 msk konjak el whiskey
  • 100 g valnötter

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Rulla degen till en boll, platta ut till en kaka och kyl i ca 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 10 minuter tills pajskalet fått färg.
  4. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den över hett vattenbad eller i mikron, 2-3 minuter på medeleffekt.
  5. Rör i grädde och blanda väl. Ta från värmen och rör i äggulor, ägget och socker. Spetsa med konjak eller whiskey.
  6. Hacka valnötterna grovt och rosta dem lätt i torr, het stekpanna under omrörning. Fördela nötterna i pajskalet.
  7. Häll över chokladkrämen och grädda i ca 25 minuter.
  8. Garnera gärna med silverkulor och servera med vaniljmarinerad frukt samt grädde eller glass.

Kommentarer

Den var krämig och god men pajdegen blev för smulig. Mumsigt!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…