Mörk chokladtryffel

God tryffel med mörk choklad och florsocker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker eller honung
  • 50 g osaltat smör
  • 1 msk crème fraiche
  • Cirka 1 dl kakaopulver, att rulla tryffeln i

Gör så här

  1. Finhacka chokladen.
  2. Koka upp grädde och socker/honung.
  3. Häll det över chokladen och rör tills tryffelmassan är slät. Tillsätt smör och crème fraiche och rör tills det blandat sig.
  4. Bred ut massan på fat eller tallrik och kyl över natten.
  5. Ta upp tryffeln med hjälp av en tesked och forma kulor.
  6. Rulla kulorna i kakao och förvara dem svalt.

Kommentarer

Så underbart goda och så enkelt att göra. Jag har alltid trott att tryffel var krångligt att göra men det var det inte! Kommer garanterat återkomma fler jular framöver.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…