Mörk tårtbotten

Luftig, hög och fin, går lätt att dela i tre lager

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2½ dl socker
  • 3/4 vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 1/4 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Tillbehör:
  • Form 22 cm , med löstagbar kant , räcker till 8 - 10 personer

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av formen, smörj och ströa formen.
  3. Vispa ägg och socker riktigt poröst, så att det inte knastrar om det längre. Blanda torrvarorna i en bunke och se till att trycka sönder kakaoklumpar.
  4. Sikta ner i äggvispet och blanda om försiktigt för hand.
  5. Grädda i ca 30-35 minuter

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@emmalona

Emmas Moussaka

En smarrig grekisk middag som får en att längta bort till Medelhavets vackra stränder. Tar sin tid dock men som vi alla vet är…