Mörkt filmjölksbröd, nr 2

Smarrigt, och lättgjort!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk 3%
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl vete eller rågkross
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl linfrön
  • 1/4 dl bikarbonat
  • 2,5 dl brödsirap eller mörksirap
  • Flytande margarin
  • Ströbröd

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienserna till en jämn smet. Smörj och bröa 2 avlånga formar som rymmer vardera 2 liter.
  2. Fördela den lösa smeten i formarna och sätt in direkt i ugnen, ca 180 grader.
  3. Baka ca 1 tim, 20 minuter. Täck ev. med aluminuimfolie efter halva tiden om det ser mörkt ut på ytan. Låt svalna.

Kommentarer

Mums vad gott det va! Älskar såna här bröd med mycket nyttigheter i. Kommer absolut att baka det igen. Jag tog en bild och vill du så kan jag lägga in den. Tack för receptet. Kram Disen

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…