Mörkt filmjölksbröd

För dig som gillar att ha frukt och nötter i matbrödet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 tsk salt
  • 1, 5 tsk bikarbonat
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl hela hasselnötter
  • Lite kruskakli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa två avlånga 1,5 liters brödformar väl. Blanda ihop filmjölk och sirap i en bunke.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en annan större bunke. Blanda ihop allt väl men försiktigt till en kladdig deg.
  4. Fördela smeten i de två formarna och strö över lite kruskakli. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare cirka 30 minuter.
  5. Låt brödet vila minst 5 timmar i formen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…