Mörkt matbröd

Finns ingen bild

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 1/2 dl rågsikt
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk malda brödkryddor
  • 1 tsk mald kummin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap
  • Olja till formen

Gör så här

  1. blanda alla tora ingredienser i en stor bunke
  2. rör ner filmjölk och sirap till en jämn smet
  3. häll smeten i en väloljad avlång brödform
  4. grädda på galler på nedersta falsen i 175 graders ugn i
  5. 1 1/2 timma efter halva gräddningstiden skall brödet täckas
  6. med folie
  7. låt brödet svalna i formen innan det stjälps upp
  8. obs!
  9. skär inte brödet varmt
  10. går bra att frysa
  11. vänta gärna till dagen efter att skära brödet då kan man skära tunna skivor
  12. ett anerlunda bröd som även barna tycker om
  13. lycka till !

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…