Mormor Marys limpor

Inte världens nyttigaste limpor men väldigt goda och det känns som om man var hemma i mormors kök igen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 liter fingervarmt vatten
  • 3 pkt jäst
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 kg rågsikt
  • 1 pkt farinsocker. alt lite mindre om du inte vill ha fullt så sött bröd

Gör så här

  1. Rör ner jästen i det fingervarma vattnet. tillsätt äggen saltet och sockret. Kör degen i en matberedare och tillsätt rågsikten efterhand. Degen ska jäsa endast 10 min. Fördela degen i formar och låt det sen jäsa i 40 min. Pensla med sirapsvatten. Gräddas i 200 grader ca 30 min. Ca 6 limpor

Kommentarer

Jag har också av min mormor fått ett likadant recept, men jag har 4 tsk brödkryddor i degen och gör sex runda bullar

Liknande recept