Mormors hastkaka

Mumsig och lättbakad långpannekaka som min mormor ofta bakade. I mormors recept är måtten angivna i kaffekoppar (kkp) och mjölken som kom från egna kor var gräddmjölk. Dubbla receptet till hel långpanna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl socker
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • Pärlsocker
  • Ägg

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och finfördelat smör.
  2. Rör i ägg och mjölk i mjölblandningen
  3. Häll smeten i smord långpanna, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  4. Grädda i 200° tills kakan fått fin färg, ca. 15-20 minuter.

Kommentarer

mormormarianne - du har så rätt att det ska vara pärlsocker och inte strösocker. Har ändrat nu :) Jag använder vanliga långpannan till min 60-spis /kamainjo
Hej! Hur stor skall pannan vara ungefär? Och du menar säkert strö på pärlsocker på slutet. Låter enkelt och gott. Hälsningar mormormarianne

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…