Morotsblondies

Engelskt recept översatt till svenska.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 7 ½ dl mjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ malen muskotnöt
  • 7 dl rivna morötter
  • Ca 2 ½ dl solrosolja
  • Ca 2 ½ dl mörkt muscovadosocker, packat
  • Ca 1 2/3 dl strösocker
  • 3 stora ägg, rumsvarma
  • 1 tsk vaniljessens
  • Ca 2 ½ dl hackad mörk choklad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175º.
  2. Smörj en browniepanna, 23x33 cm, strö på ströbröd.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  4. Vispa olja, muscovado- och strösocker med elvisp i 5 minuter i en stor skål. Rör i 1 ägg åt gången, rör om väl efter vart ägg. Skrapa sidorna på skålen om det behövs. Tillsätt vaniljessensen.
  5. Vänd ner morotsrivet och chokladhacket i smeten med en trädslev. Se till så att allt blir väl blandat. OBS! Det är viktigt att du inte vispar smeten i detta skedet. Rör till sist ner mjölet i smeten.
  6. Skeda upp smeten i brownieformen. Jämna till ytan med baksidan på en trädslev. Grädda kakan i 35 minuter tills den är gylllenbrun. Prova med en provsticka, kakan ska vara lite fuktig. Låt kakan svalna i formen i minst 30 minuter.
  7. Skär upp 24 fyrkantiga bitar med kakan fortfarande är i formen. Tag försiktigt upp dem med en tårtspade (jag brukar använda en oshyvel).
  8. Tips:
  9. Browniebitarna blir riktiga bakelser med en krämig creme cheese glasyr smaksatt med citron- eller apelsinsjuice.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…