Morotsbröd i långpannan.

Gott och saftigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl mjölk vatten
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl olja - raps el dyl.
  • 2 stora morötter (ca. 200 g), finrivna
  • 1 tsk salt
  • 2 msk ljus sirap
  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl fullkornsmjöl

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, olja, morötter, salt, sirap och nästan allt mjöl. Spara lite fullkornsmjöl till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg.
  2. Jäs degen övertäckt i ca. 30 minuter.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut den i en långpanna (ca 30 x 40 cm), smord eller med bakplåtspapper. Skär degen med en mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk i ca 30 minuter. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Ta ut brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Saftigt, lätt att baka och gott!
Testade detta bröd idag, fast med hälften vetemjöl/grahamsmjöl, väldigt gott och enkelt! Högsta betyg från oss, ett bröd vi definitivt kommer baka igen :D
Mycket gott bröd. Mjukt och saftigt. Hade i linfrön och tog lite andra mjölsorter än vad som angavs i receptet men det fungerade bra det med!!
Jättegott bröd, både saftigt och mättande. Och det gör ju inte saken sämre att det är nyttigt också : )
Suveränt gott och smidigt bröd! Jag blandade också i lite solroskärnor och det gjorde inte smaken sämre!
Mycket uppskattat och lätt att baka. Blev en succé på buffebordet. Saftigt och gott.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…