Morotsbröd (vegan)

Ett recept som jag hittat på nätet och sedan modifierat. Brödet blir saftigt och mycket gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 5 dl sojamjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung
  • 3 dl finrivna morötter
  • 10 dl rågsikt
  • 4 dl vetemjöl special
  • 1/2 dl solroskärnor eller pumpakärnor
  • 1/2 msk örtsalt

Gör så här

  1. Värm sojamjölken till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt olivolja, salt, honung, morötter och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 min (gärna längre). Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord och dela i tre delar. Forma dem till runda bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min. Pensla med sojamjölk och strö över solroskärnor/pumpakärnor och örtsalt. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Prövade detta receptet på morotsbröd. Det blev riktigt gott och saftigt. Jag bytade dock ut honungen mot agavesirap då honung inte är veganskt. Blev jättegott och ska göra om det snart igen :).

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…