Morotskaka

Gör den gärna dagen innan den ska ätas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g fint rivna morötter
  • 3/4 dl hasselnötter
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl rågmjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • Matfett
  • Ströbröd
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl grovt rivna morötter

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna.
  2. Hacka nötterna fint.
  3. Vispa ägg och socker, och häll i oljan. Rör i morötter och nötter.
  4. Blanda kanel, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver, rågmjöl och vetemjöl, och blanda i smeten.
  5. Häll i en smord och bröad form, 1 1/2 liter och grädda i 175 grader i 45 minuter.
  6. Låt kakan stå i 10 minuter innan den stjälps upp.
  7. Låt kakan kallna.
  8. Rör ihop färskost och florsocker, och bred över kakan. Strö över grovt rivna morötter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr