Morotskaka i rutor

Enkelt och behändigt att baka kakan i långpanna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ca 300 g morötter,
  • 100 g smör
  • 4 ägg
  • 3 dl råsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk stött eller mald kardemumma
  • Frosting:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg, lätt
  • 1 dl florsocker
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Garnering:
  • ½ dl strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och riv morötterna fint. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner morötter och smör. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och kardemumma. Rör ner det i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna eller form, 25x30 cm.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan kallna.
  5. Smält smöret till frostingen och låt det svalna av. Rör ner kvarg, florsocker och apelsinskal. Bred frostingen över kakan och låt den stelna i kylen.
  6. Strö över strössel.
  7. Skär kakan i 20 bitar.

Kommentarer

Vansinnigt Gott! Arbetskamraterna älskade den. Delade även upp smeten i muffinsformar och gjorde cupcakes en gång, till familjens STORA förtjusning. Tack Tack =)

Liknande recept