Morotskaka LCHF

Saftig morotskaka som inte är så söt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ msk Sukrin flor*
  • 1 nypa salt
  • 1½ dl mandelmjöl*
  • 1½ dl hasselnötsmjöl*
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk malen kanel
  • En nypa vaniljpulver
  • 3 dl finrivna morötter
  • 50 g smält osaltat smör
  • Frosting:
  • 200 g philadelphia ost (rumsvarmt helst)
  • 50 g mjukt osaltat smör
  • ½ - 1 citron/lime saft
  • 2 - 3 msk Sukrin flor*

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, sukrin och salt till ett fluff.
  2. Vispa/rör ned resten av ingredienserna förutom smöret som hälls i först på slutet. Smaka av.
  3. Klä en form med bakplåtspapper (jag använde en rund form med avtagbara kanter, cirka 21 cm/diametern) och häll i smeten.
  4. Sätt in i ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Blanda till frostingen, smaka av och bred ut på kakan.
  6. * Detta är som sagt en LCHF kaka. Det är därför det inte finns vanligt vetemjöl eller socker i denna. Naturligtvis kan ni ertsätta sötningsmedlet med socker.
  7. Sukrin flor är sukrin som är malet till ett liknande florsocker. Finns i de flesta hälsokostaffärer.
  8. Mandel - och hasselnöts mjöl underlättar och finns i hälsokostaffärer men det går lika bra att mala nötterna.

Kommentarer

Enligt kostbevakningen.se innehåller kakan totalt 47 g kolhydrater eller nästan 5 g per bit om det blir 10 bitar, dvs halva dagsransonen om man äter strikt LCHF. Men den ser god ut, så jag testar den nog.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…