Morotskaka med kardemumma och valnötter

Typ en vanlig morotskaka, men det blir en lite extra jätte god smak med valnötterna och kardemumman.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 ½ dl socker
  • 1 ½ dl grovt hackade valnötter
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk mald kardemumma
  • 1 msk mald kanel
  • 4 dl mjöl
  • 4 dl finrivna morötter
  • 2 ½ dl neutral olja
  • Smör till formen
  • Topping:
  • 2 dl florsocker
  • 200 g smält och avsvalnat smör
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 st citron, rivet skal och saft
  • 3 tsk vaniljsocker med äkta vanilj

Gör så här

  1. Ugn 200º.
  2. Kakan:
  3. Vispa ägg och socker till en vit smet. Tillsätt valnötter, bikarbonat, bakpulver, salt, kardemumma, kanel, mjöl och vispa ihop alltsammans.
  4. Blanda i morötterna och oljan. Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten. Grädda kakan i ugnen i ca 30-40 minuter tills den släpper från kanterna. Kontrollera att kakan är färdig genom att göra ett stickprov. Låt kakan svalna.
  5. Topping:
  6. Vispa ihop florsockret, det smälta smöret och philadelphiaosten till en kräm. Tillsätt vaniljsockret och skalet och saften från citronen.
  7. Vispa ytterligare och fördela sedan krämen på kakan. Låt krämen sätta sig lite innan serveringen. Garnera eventuellt med tunna morotsstrimlor eller färga lite kokos med röd och gul hushållsfärg och strö över kakan.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr