Morotskaka med mycket tugg

Bara billiga ingredienser behövs till denna närmast klassika kaka, som räcker till många. Morötterna gör kakan saftig och god! Det här är en riktigt stor sats som ger tjocka bitar. Man kan faktiskt göra halv sats och få tunnare bitare - de är lika goda, men gräddas förstås lite snabbare.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 16 dl vetemjöl
  • 9 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 100 g hackade nötter
  • 500 g skalade morötter
  • 6 dl matolja
  • 4 ägg

Gör så här

  1. Ugn: 175 ¤, ca 40 minuter.
  2. Blanda alla torra ingredienserna i en stor bunde. Riv morötterna fint och fördela dem i mjölet med en gaffel. Blanda ner olja och ägg. Bred ut smeten i en smord och mjölad långpanna. Grädda i 175 grader i ungefär 40 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat.

Kommentarer

Jätte god och saftig. Tog hälften av sockret och var ändå mycket god. /Karin

Liknande recept

@bodil56

Välkryddad morotskaka

Den här kakan har mycket smak utan att vara alltför söt eller mäktig. Dubbelsats till stor långpanna, om du vill göra stor sats av…