Morotskaka med philadelphiaost

Den godaste av dem alla.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 3 dl rivna morötter
  • Glasyr
  • 50 g philadelphia light mjukost
  • 30 g margarin
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar botten. Riv moroten. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna och rör smeten slät.
  4. Blanda sist i morötterna.
  5. Grädda i ca 25-30 minuter, täck eventuellt med folie mot slutet om kakan verkar bli för mörk.
  6. Kontrollera med en sticka att kakan är klar. Låt kakan kallna.
  7. Rör ihop ingredienserna till glasyren bred på när kakan är kall.

Kommentarer

Jättegod och saftig kaka. Dock tredubblade jag glasyrreceptet, så om det är någon som tycker om det lika mycket som jag rekommenderar jag det, annars blir det rätt lite glasyr till kakan.
Supergod! Däremot tyckte jag det blev för lite glasyr ovanpå, så kommer leta fram ett nytt recept på det, men kakan var suverän :-)
Ska det vara flytande eller fast margarin? om fast, ska man smälta det?? // Meimon
Fick en bild av syrran på min kaka. Hon hade även dekorerat den fint med phyllis.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…