Morotskakemuffins med Cream Cheese-glasyr och valnötter

Femte muffinsen gjorde jag en söndagseftermiddag för att ha något gott till efterrätt på kvällen.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 dl flytande margarin
  • 1 dl råströsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 rivna morötter
  • 1 skål hackade valnötter
  • Glasyr:
  • ½ pkt Cream Cheese ( 100 g)
  • 2 msk flytande margarin
  • 4 - 5 dl florsocker
  • ½ liten pressad citron

Gör så här

  1. * Sätt ugnen på 175°C och ställ ut 8-10 stora muffinsformar på en plåt eller i en muffinsform.
  2. * Blanda mjöl, bakpulver, kanel och salt i en stor skål och ställ åt sidan.
  3. * Vispa margarin och socker pösigt och vispa därefter i äggen och sist mjölken.
  4. * Häll i vätskan i mjölblandningen och rör till en slät kräm.
  5. * Blanda i morötterna och hälften av valnötterna.
  6. * Häll smeten i formar och ställ i ugnen ca 30 minuter.
  7. * Blanda Cream Chesse och margarinet i en skål.
  8. * Rör försiktigt ner florsockret tills du får en ganska tjock kräm. Pressa i lite citron.
  9. * Bred glasyren över de svalnade muffinsarna och dekorera med de valnötter som är kvar.

Kommentarer

Väldigt goda. Jag spritsade ut glasyren. Blev lite festligare.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…