Mors hålkaka

En vacker krans som överraskar när man äter den. Underbart god.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 40 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 11-12 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • Nötkräm på burk
  • Garnering:
  • 1 uppvispat ägg
  • Flisad mandel
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken.
  2. Låt blandningen bli fingervarm. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vätskan.
  3. Tillsätt resten av mjölken och arbeta in de övriga ingredienserna.
  4. Jäs degen övertäckt en halvtimma.
  5. Dela degen i två delar och arbeta den på bakbordet.
  6. Dela varje del i 3 delar. Rulla ut två av dem till drygt halvmeterslånga längder och vira dem om varandra. Forma till en ring och lägg på plåt. Ta den tredje biten och kavla ut den till en rundel som fyller mitten av ringen.
  7. Sätt på ugnen på 200 grader. Jäs bröden på plåten en halvtimma.
  8. Pensla med uppvispat ägg. Gör hålor med fingret i mittbiten och klicka ner nötcrème i hålorna.
  9. Strö över flisad mandel och pärlsocker och grädda bröden 15–20 minuter.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr