Mors rabarberkaka

En av mina favoritkakaor. En god smak av maräng och rabarber, passar perfekt att servera med kall marsansås.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • Kallt hyvlat smör
  • Pärlsocker

Gör så här

  1. Börja med att lägga in bakmargarinet i frysen, skär sedan rabarberba i fina tärningar.
  2. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda i mjölet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna och fördela rabarberna däröver.
  4. Ta ut smöret från frysen och hyvla det som ostbitar och lägg ut bitarna så de täcker rabarberna. Strö på pärlsocker och grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter på 175 grader.

Kommentarer

Mycket god och lättlagad, hade lite krossad kardemumma över och en ljuvlig doft spred sig. En klar femma.
Sååå otroligt god!! Gubben kunde inte få nog och tog fem bitar på raken... Fick baka en till några dagar efteråt :)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…