Moussetårta med fläder och passion

Droppa lite extra flädersaft i mousseblandningen och på tårtbotten efter tycke och smak

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g riven mandelmassa
  • 4 ägg
  • 50 g mörk choklad, finhackad
  • 1 dl vetemjöl (3/4-1 dl)
  • 3 dl vispad grädde
  • 3 dl fläderblomsyoghurt
  • 6 gelatinblad
  • Outspädd flädersaft, några matskedar, efter smak

Gör så här

  1. Botten:
  2. Blanda mandelmassa, ägg, choklad och mjöl med elvisp till en slät smet. Grädda i lätt smord springform med smörgåspapper i botten, 175º i ca 25 minuter. Låt kallna.
  3. Droppa lite flädersaft över botten.
  4. Mousse:
  5. Blötlägg och smält gelatinet. Blanda grädde och yoghurt. Tillsätt gärna lite extra flädersaft för en tydligare smak.
  6. Rör först ner 1 dl av grädde/yoghurtblandningen i gelatinet, det gör så det inte klumpar sig. Häll sedan gelatinblandningen tillbaka i bunken med resten av grädden och yoghurten, under ordentlig omrörning.
  7. Häll blandningen över tårtbotten.
  8. Låt stå i 5 timmar eller till dagen därpå i kylskåpet.
  9. Garnera med passionsfruktskärnor.

Kommentarer

Vad är fläderblomsyoghurt?

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…