Muffins med äpple och kanel

Mycket goda!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 85 g grahamsmjöl
  • 70 g vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk mald kanel
  • 40 g råsocker strö eller vanligt strösocker
  • 2 små matäpplen, skalade, urkärnade och finhackade
  • 11/4 dl mjölk
  • 1 ägg, uppvispat
  • 4 msk smält smör
  • Knaprigt täcke:
  • 12 bitar råsocker bit, grovt krossade
  • ½ tsk mald kanel

Gör så här

  1. Ställ ca 6 pappersformar i fördjupningarna i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
  2. Sikta ner båda mjölsorterna, bakpulver, salt och kanel i en stor skål och rör ner socker och hackade äpplen. Rör samman mjölk, ägg och smör i en separat skål. Häll äggsmeten över de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en smet; den ska bara precis blandas.
  3. Fördela smeten i formarna. Blanda de krossade råsockerbitarna och kanelen till täcket och strö blandningen över muffinsen. Grädda dem i 200 grader varm ugn i 20-25 minuter eller tills de fått fin höjd och gyllenbrun färg. Ta ut muffinsen och servera dem varma eller låt dem kallna på ett bakgaller.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept