Muffins med choklad och blåbär

Blåbär är en av de få frukter, som läckert kombineras med choklad. I receptet står det kærnemelk, men då detta inte går att få i Sverige, så prova med vanlig filmjölk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 115 g margarin
  • 75 g mörk choklad, hackad
  • 200 g strösocker
  • 1 ägg, lätt uppvispat
  • 250 g standardfilmjölk
  • 2 tsk vaniljeessens
  • 275 g mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 175 g färska eller frysta blåbär
  • 25 g smält mörk choklad till pynt

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 190 grader och smörj groparna i en muffinsplåt. Vanliga muffinsformar går också bra. Smält smör och choklad i en mellanstor gryta till en slät massa; rör ofta i blandningen. Tag bort grytan från spisen och låt choklad- och smörmassan avsvalna ett ögonblick.
  2. Rör i socker, ägg, filmjölk och vaniljeessens. Vänd försiktigt i mjöl och bikarbonat, tills degen hänger samman, men rör inte för länge (även om degen kan verka klimpig). Tillsätt blåbären.
  3. Fördela degen i groparna i muffinsplåten eller i muffinsformar. Muffinsen gräddas i 25-30 minuter tills en baksticka i muffinsens tages ut med endast några få smulor. Till pynt droppas lite smält choklad över muffinsen och serveras varma eller rumsvarma.

Kommentarer

det ska jag baka

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…