Muffins med grönmögelost och päron

Härliga muffins till picknickkorgen!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g konserverade päronhalvor i naturlig saft, avrunna
  • 560 g vetemjöl
  • 2 msk bakpulver
  • Drygt 1 krm salt
  • Nymald svartpeppar
  • 200 g grönmögelost (Stilton el. Danish blue)
  • 4 medelstora ägg
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl rapsolja
  • 80 g valnötter i bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Smörj två muffinspannor med 12 fördjupningar eller ställ upp 24 dubbla pappersformar. Dela päronen i små bitar. Blanda mjöl och bakpulver samt salt och peppar efter smak i en stor bunke. Smula grönmögelosten och rör i tillsammans med päronbitarna.
  3. Vispa ihop ägen lätt i en stor tillbringare eller skål och tillsätt mjölken och oljan. Gör en fördjupning mitt i de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör om försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
  4. Fördela smeten i de smorda muffinspannorna. Strö valnötsbitarna över muffinsen. Grädda dem i den förvärmda ugnen i ca 15 min tills de har höjt sig ordentligt, är gyllenbruna och känns fasta.
  5. Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 min och servera dem sedan varma.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…