Muffins med lönnsirap och pekannötter

Låter gott ,eller hur?

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g pekannötter
  • 300 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk natriumbikarbonat
  • 1 tsk malen kanel
  • 115 g strösocker
  • 50 g farinsocker, ljust
  • 3 msk lönnsirap
  • 3 ägg
  • 1 1/4 kkp lätt filmjölk
  • 60 halva pekannötter till pynt
  • En nypa salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader och placera formar i en muffinplåts fördjupningar. Går bra också utan muffinsplåt. Använd då bara dubbla muffinsformar, så håller muffinsen formen bättre.
  2. Bre ut pekannötshalvorna på en bakplåt och rosta dem i ugnen i 5 minuter. Låt nötterna avsvalna, hacke dem därefter grovt och ställ undan.
  3. Sikta mjöl, bakpulver, natriumbikarbonat och salt i en skål och ställ undan blandningen.
  4. I en stor skål röres socker, farin, lönnsirap och smör vitt och pösigt med en elvisp.
  5. Tillsätt äggen, ett åt gangen, och arbeta in äggen ordentligt i degen.
  6. Häll hälften av filmjölken och hälften av de torra ingredienserna i smörblandningen, och rör ner det lite åt gången.
  7. Rör ner de hackade nötterna i degen och fyll formarna till 2/3, och pynta med två pekannötshalvor på var muffins.
  8. Grädda muffinsen i 20-25 minuter, tills de har rest sig och gyllenbruna. Låt dem stå i 5 minuter efter gräddningen, för de flyttas över till ett bakgaller.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…