Muffins med romrussin

Festliga muffins till advent, jul och nyår.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl potatismjöl
  • 2 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl russin
  • 1 dl mörk rom
  • 1/2 dl färskpressad apelsinsaft (drick resten/spara till garneringen)
  • 100 g smör
  • Florsocker
  • Apelsinsaft
  • Strössel till garnering

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200°C, mät upp 2 dl socker.
  2. 2. Häll russin, rom och ca 1 matsked av det uppmätta sockret i en kastrull. Låt koka sakta 1-2 min och tillsätt smöret. Ta kastrullen från plattan och låt smöret smälta ner i romrussinvätskan. Låt svalna.
  3. 3. Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Rör om ordentligt t.ex med en gaffel så att potatismjölet blandas ordentligt i de övriga ingredienserna.
  4. 4. Tillsätt ägg, romrussin-smörblanding och apelsinsaft. Rör om till en slät smet.
  5. 5. Fördela smeten i en muffinsplåt för 12 eller använd stadiga pappersformar.
  6. 6. Grädda ca 15 min.
  7. 7. Låt svalna och blanda ihop garneringen.
  8. Garnering: 1 dl florsocker och några matskedar apelsinsaft.
  9. Bred garneringen på muffinsen och strö på strössel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr