Muffinsmunkar

Goda mellanmålsmuffins till ett glas kall mjöl eller en kopp kaffe.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 175 g smör, rumsvarmt, plus extra till formen
  • 200 g strösocker
  • 2 stora ägg, lätt uppvispade
  • 375 g vetemjöl
  • 3/4 msk bakpulver
  • 1 krm bikarbonat
  • 1 krm salt
  • ½ tsk nyriven muskot
  • 2½ dl mjölk
  • Överdrag:
  • 100 g strösocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 2 msk smält smör

Gör så här

  1. Smöra fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins. Rör smör och socker vitt och luftigt i en stor skål. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör kraftigt efter varje gång.
  2. Sikta ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och muskot i en separat skål. Häll hälften av mjölblandningen och hälften av mjölken i äggblandningen och vänd ner det försiktigt innan du tillsätter resten av mjölblandningen och mjölken.
  3. Fördela smeten i fördjupningarna i muffinsplåten; de ska fyllas till ungefär två tredjedelar. Grädda i 180° varm ugn i 15-20 minuter eller tills muffinsmunkarna är ljusbruna och känns fasta.
  4. Rör samman socker och kanel. Pensla de ugnsvarma muffinsmunkarna med smält smör och strö över kanel- och sockerblandningen. Ät dem varma eller kalla.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…