Mullbärssylt

Jättegod och passar bra till sommarfester.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2 l mullbär
  • 6 dl socker
  • 1 krm natriumbensoat

Gör så här

  1. Rensa och skölj ev bären. Varva bären med sockret i grytan. Låt gärna stå 1-2 timmar så att bären saftar av sig. Hetta upp långsamt på svag värme under lock och koka sakta ca 10 min.
  2. Ta grytan från värmen, låt stå en stund och ta bort ev skum. (Tillsätt ev natriumbensoat utrört i lite sylt.)
  3. Ös upp sylten på rena varma burkar, upp till kanten. Sätt genast på lock. Förvara dem svalt.
  4. OBS! Funkar att ersätta mullbären med björnbär. Använd ej vita mullbär, då de är relativt smaklösa.

Kommentarer

Hej jag ändrade på receptet och la i hälften hallon istället för mullbär och det blev jättegott

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…