Mullvad

Mycket god efterätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 urkärnade katrinplommon
  • 25 sötmandlar
  • Vaniljfromage:
  • 1 ägg
  • 3 msk vaniljsocker
  • 3 gelantinblad
  • 1 ½ dl grädde
  • Garnering:
  • 2 dl grädde
  • ½ msk socker
  • Flisad choklad (mörk)

Gör så här

  1. Skålla mandeln och stoppa i en i varje plommon.
  2. Lägg dem i en oval hög i mitten på ett fat.
  3. Vaniljfromage:
  4. Skjölj gelantinbladen och låt dem ligga i kallt vatten en stund.
  5. Rör ägget och sockret vitt och pösigt.
  6. Krama gelantinet och smält det över svag värme, låt lösningen svalna men ej stelna.
  7. Vispa grädden till skum.
  8. Rör ner gelantinet i äggsmeten och blanda i grädden dåsmeten börjar stelna.
  9. Låt fromagen stelna något och bred den jämn över plommona.
  10. Garnering:
  11. Vispa grädden och sockret bred det över fromagen och strö sist flisad choklad över.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…