Munkar

Goda, lätta munkar. Smakar gudomligt till kaffet

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • 10 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl sylt, fast konsistens
  • Fritering:
  • Matolja eller frityrfett
  • Garnering:
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Smält margarinet och häll i mjölken.
  2. Värm till 37 grader.
  3. Smula ner jästen i vätskan och rör tills jästen löst sig.
  4. Blanda ner socker och mjöl.
  5. Arbeta ihop till en deg, som ska vara lös men ej kladdig.
  6. Ta upp och arbeta den smidig på bakbordet.
  7. Lägg tillbaka i bunken och låt jäsa till dubbel storlek i cirka 30 minuter.
  8. Knåda degen på bakbordet och dela den i 30 lika stora delar.
  9. Forma en boll.
  10. Gör en grop i bullen och fyll med 1 tsk sylt.
  11. Nyp ihop och lägg dem med skarven ner på ett fat.
  12. Låt jäsa i cirka 20 minuter.
  13. Smält frityrfett eller matolja i en tjockbottnad kastrull.
  14. Prova med en liten brödbit om det är rätt temperatur.
  15. Den ska bli gyllenbrun, då är det dags att lägga i bullarna.
  16. Lägg försiktigt ner en bulle och ta upp när den fått gyllenbrun färg, använd en hålslev.
  17. Rulla de nyfriterade bullarna i strösocker

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…