Muslibullar

Lättbakade bullar som får god smak av muslin. Muslin kan ersättas med havregryn.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 2½ dl mjölk
  • 2 dl valfri musli
  • 50 g margarin
  • 50g jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 10-11 dl fullkornsvetemjöl

Gör så här

  1. Koka upp mjölk, musli och margarin i en kastrull. Låt det svalna till 37 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Blanda i musliblandningen, salt, honung och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt ca 30 min.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 18 bitar. Rulla ut dem till bollar och lägg dom ganska tätt, 9 och 9, på bakpappersklädda plåtar. Nagga med en gaffel. Låt dom jäsa övertäckta ca 30 min.
  4. Grädda i mitten av ugnen, 225 grader, ca 12-15 min.
  5. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…