Nässelpannkaka

Hälsosamma pannkakor med nässlor. Pannkakor får bättre smak om du använder ingredienser som är ekologiska, dessutom ger nässlorna en extra liten förbättring på smaken. Man kan använda vilken sorts mjöl man vill; vetemjöl, dinkel, rågsikt eller müsli. Jag har använt en billig fruktmüsli. Jag tycker att bara lingonsylt passar i smak för dessa pannkakor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 ekologiska ägg
  • 1 liter ekologisk mjölk
  • 6 dl müsli
  • 0,5 dl potatismjöl
  • 1 dl förvällda nässlor
  • 1 msk råsocker
  • Salt
  • Ekologisk rapsolja till stekning

Gör så här

  1. Hacka nässlorna något. Häll müslin och nässlorna i en stor skål och häll på mjölken. Mixa müslin i mjölken, låt stå 10 minuter så havren sväller, sedan mixa igen. Knäck i äggen, tillsätt potatismjöl, råsocker och salt. Mixa allt och smaka av om det behövs mer salt. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja i, grädda tunna pannkakor.
  2. Servera med lingonsylt

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept