Naturligt glutenfri scones

Här är ett recept på ett urgott bröd som passar lika bra till frukost som till grytan eller soppan! När som helst, ett nyttigt, naturligt glutenfritt scones-bröd! Inspiration till brödet fick jag ifrån www.lissfit.com!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g mandelmjöl, malda mandlar
  • 50 g bakprotein/vassleprotein
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk havssalt
  • 2 ägg
  • 2 msk agavesirap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • Kanel efter behag

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Vispa upp äggen och tillsätt sedan sirapen och vinägern.
  3. Blanda ihop de torra med äggblandningen.
  4. Det blir lite kletigt så ta en träslev och rör om med.
  5. Lägg degklumpen på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Platta sedan ut den lite grann så den får ca 2 cm i höjd.
  7. Skär ett kors i mitten halvvägs ner i brödet.
  8. Grädda på 180 grader i ca 25 min.
  9. Brödet är klart när de låter "håligt" när man knackar på de underifrån och när de fått en fin yta.
  10. Låt svalna en stund på galler under bakduk.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept