Nektarinkräm med tranbär och smal pannacotta

Att koka krämen i tranbärsjuice gör att den får extra vacker färg. Vill man ha krämen ännu sötare, använd gärna fruktos.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 nektariner
  • 1 dl tranbärsjuice
  • 1-2 gelatinblad
  • Fruktos eller socker vid behov
  • Till pannacottan:
  • 2 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde (kan bytas ut mot smalare grädde)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk honung
  • 3 dl honungsyoghurt eller vanlig lättyoghurt

Gör så här

  1. Lägg frukterna i en kastrull tillsammans med juicen. Koka tills frukten är mjuk, ca 30 minuter. Ta upp kärnorna och räkna dem så att du inte missar någon. Vill man ha krämen riktigt slät kan man köra med stavmixer.
  2. Blötlägg gelatinet. Rör ner det i krämen och söta efter smak. Ställ kallt tills den börjar stelna.
  3. Blötlägg gelatinbladen till pannacottan. Koka upp grädden. Rör ner gelatin, vaniljsocker och honung. Rör blandningen tills den börjar stelna.
  4. Vänd ner yoghurten och ställ det hela kallt i små formar.
  5. Häll på fruktkrämen när pannacottan har stelnat (ställ i frys om du har bråttom). Låt stå kallt till servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…