Nektarinpaj

Gott med variation.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl havregryn
  • ½ dl socker
  • Fyllning:
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 nektariner
  • 50 g mandelspån
  • 100 g röda vinbär

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda samman smör, vetemjöl, havregryn och socker.
  3. Tryck ut degen i ett pajskal ca 22 cm i diameter. Förgrädda skalet i 10 minuter och låt svalna. Sänk värmen till 175 grader.
  4. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner vaniljsocker och vetemjöl. Häll smeten i pajskalet. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor, tryck ner dem i smeten och strö över mandel.
  5. Grädda klart i nedre delen av ugnen 35-40 minuter tills den fått fin färg. Garnera med röda vinbär.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…