Nöt- och chokladtårta med vit chokladmousse

Underbart god!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Chokladtårta:
  • 130 g socker
  • 170 g smör
  • 3 ägg
  • 170 g mörk choklad (72 % exempelvis Araguani från Valrhona)
  • 50 g mjöl
  • 2 dl blandade, hackade nötter
  • Vit chokladmousse:
  • 500 g grädde
  • 150 g vit choklad
  • 500 g grädde

Gör så här

  1. Chokladtårtan: Vispa smör och socker lätt och luftigt cirka 5 minuter. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning.
  2. Smält chokladen i en plastskål, enklast i mikro på låg effekt. Vänd försiktigt ner chokladen och mjölet, häll i en smord form (26 cm i diameter). Häll på nötterna och grädda i 175 grader under cirka 30 minuter.
  3. Chokladmousse: Koka upp 500 g grädde och häll den över chokladen. Rör till en slät smet, tillsätt resten av grädden och rör smeten slät igen. Låt stå i kylen till nästa dag innan den vispas upp till ett lätt och luftigt skum.
  4. Häll eller bred chokladsmeten på den kalla kakan och dekorera vackert innan den avnjuts!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@cajo13

Holländsk chokladtårta

En härligt len och snabb chokladtårta som nästan kan konkurrera med originalet med tryffel. Hittad i DN en gång och bakad flera gånger sedan…