Nöt och havrekaka

Sååå goda. Som vanliga nötkakor men med mer smak tack vare havregrynen. Spröd och försvinnande god. Otroligt lättbakad

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 70 g smör
  • 200 g hasselnötter
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • 1 ägg
  • 3 droppar bittermandelessens alt 2-3 bittermandlar
  • Mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
  2. Smält smöret
  3. Mixa hasselnötterna fint i en matberedare.
  4. Blanda nötterna med smör, ägg, havregryn, råsocker och bittermandeln.
  5. Forma smeten med hjälp av fingrarna till toppar och lägg på bakpappers klädd plåt.
  6. Grädda gyllenbruna i mitten av ugnen i ca 18 min. Låt svalna på plåten.
  7. Smält choladen över vattenbad.
  8. Doppa topparna i chokladen och lägg de försiktigt på sidan så chokladen får stelna

Kommentarer

Hej! Jag hittar inte antalet kakor i receptet, hur många brukar du göra av receptet. Vill inte att de ska vara för små. Tack på förhand! Marita
1 bittermandel = 1 droppe bittermandel
Hej Jag undarar vad menas med 3 droppar bitter mandel.Är det 3 droppar eller 3 styck bitter mandel man skall ha. MVH Ruksana

Liknande recept