Nöt och mandelmousse med vit choklad och hallonpuré

Festlig nyårsdessert

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 1/2 dl flagad sötmandel
  • 200 g vit choklad
  • 1 ägg
  • 2 cl vodka
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g hallon
  • 25 g socker
  • Silverkulor till garnering

Gör så här

  1. Hacka nötterna. Rosta dem och mandelflagorna i torr panna.
  2. Smält chokladen. Vispa ägget lätt med vodkan. Häll i den smälta chokladen och vispa ihop.
  3. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i chokladsmeten. Vänd även ned nötblandningen och häll moussen i portionsglas. Ställ kallt till serveringen.
  4. Blanda hallon och socker. Mixa hastigt. Sila bort kärnorna. Slå puren över moussen. Garnera med silverkulor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…