Nötgifflar

Så gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 150 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 3/4 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 2 ägg
  • 13 dl vetemjöl, (cirka 13 dl vetemjöl)
  • Fyllning:
  • 100 g smör eller margarin
  • 3/4 dl socker
  • 2 dl blandade nötter, t ex hasselnötter, pekannötter
  • 1 ägg
  • Pensling:
  • 1 ägg
  • Garnering:
  • 2 dl florsocker
  • 1 ½ msk vatten
  • Röd karamellfärg

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader och lös jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl tills den släpper bunkens kant.
  2. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  3. Fyllning:
  4. Rör ihop smör, socker, malda nötter och ägg till fyllningen.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Kavla ut varje till en rundel och sporra ut 8 trekanter. Lägg en klick fyllning på den breda delen och rulla ihop mot mitten. Lägg på plåt med bakpapper med skarven ned. Låt jäsa i 30 minuter.
  6. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 250 grader, 6–7 minuter.
  7. Rör ihop florsocker, vatten och karamellfärg och glasera de avsvalnade gifflarna.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…