Nötkaka med kaffe och apelsin

Hittade den här i mammas handskrivna gamla receptbok. Jag har valt en glasyr i stället för att pudra den med florsocker.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • Rivet skal av en apelsin
  • 200 g malda nötkärnor
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 2 msk kokhett vatten
  • 200 g smält smör
  • 3 dl mjölk
  • Glasyr:
  • 125 g smält smör
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • Ca 4 ½ dl florsocker
  • Chokladströssel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Smörj och bröa en långpanna.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Rör, vispa inte.
  4. Tillsätt apelsinskal, nötkärnor, snabbkaffepulvret utrört i kokhett vatten, smör och mjölk. Rör till en jämn smet.
  5. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Prova med sticka. Låt svalna.
  6. Till glasyren blandas smör, vaniljsocker och florsocker. Bred den över kakan och toppa med chokladströssel.
  7. Skär i rutor när glasyren stelnat.

Kommentarer

Mmmm. Den här ska jag absolut baka på jobb!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…