Nötkakor från Paris

Fransmännen älskar nötter och stoppar dem gärna i sina bakverk. Från den franska huvudstaden kommer dessa knapersega - och gjutenfria - nötkakor.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 påse hasselnötskärnor, 200 g
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk maizena
  • 3 äggvitor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta undan 15 nötkärnor. Mal resten i en mandelkvarn.
  2. Blanda de malda nötterna med socker och maizena.
  3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nötblandningen i äggskummet. Rör till en slät smet.
  4. Klicka ut smeten, med hjälp av två skedar, till 30 små högar på en bakpappersklädd plåt.
  5. Halvera de sparade nötkärnorna. Stick ner ½ nötkärna i varje kaka.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt dem svalna något innan de försiktigt lossas och får kallna på galler.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…