Nötkladdkaka med mockasmak

Chokladkakan har fått gott sällskap av kaffe och nötter. Smaka av med kaffepulver, det kan variera mycket i styrka beroende på kaffesort.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad
  • 150 g smör
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 75 g nötter, grovhackade, t ex valnötter, pistasch- och hasselnötter eller sötmandel
  • Glasyr:
  • 75 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • Garnering:
  • 75 g nötter, grovhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen tillsammans med smör och snabbkaffepulver. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Rör i mjöl, nötter och chokladblandning.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna.
  3. Glasyr: Smält chokladen tillsammans med smöret. Bred glasyren över kakan och strö över nötterna. Låt stå kallt minst 2 timmar i kylskåpet, gärna över natten.
  4. Servera med lättvispad grädde, gärna smaksatt med rom eller konjak.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…