Nötmaräng med jordgubbsgrädde

Sommarens härligaste tårta passar perfekt som avslutning på festen – eller till fikat i bersån!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Botten:
  • 100 g hasselnötter
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk ättiksprit, 12 %
  • 1 msk maizena
  • Fyllning:
  • 5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • 1 l jordgubbar, färska och skivade
  • Garnering:
  • Jordgubbar
  • Färsk mynta

Gör så här

  1. Bottnen: Sätt ugnen på 140 grader. Grovhacka nötterna. Rita en rundel på ett bakplåtspapper, 26-28 cm i diameter. Smörj och mjöla rundeln.
  2. Vispa äggvitorna till styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten är tjock, seg och blank. Vänd då försiktigt ner ättiksprit, majsstärkelse och nöthack.
  3. Bred ut smeten på bakplåtspapperet, forma kanterna lite högre och toppigare. Grädda marängbottnen i mitten av ugnen 1,5 timme. Stäng av värmen och låt marängen eftertorka i ugnen minst 3 timmar, men gärna över natten.
  4. Fyllningen: Vispa grädde ganska löst. Vänd ner vaniljsocker, mynta och jordgubbar.
  5. Bred jordgubbsgrädden över marängbottnen precis före servering. Garnera med jordgubbar och mynta.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…