Nöttårta à la Malaga

Annorlunda och roligt sätt att göra tårta. Läcker kaloribomb!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tårtbotten:
  • 5 ägg
  • 150 g strösocker
  • 150 g malda hasselnötter
  • 100 g riven choklad
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:
  • 5 dl vispad grädde
  • 3 msk mörk rom
  • 1 burk fruktcoctail, ananas eller mandariner (väl avrunnen)
  • Rester från tårtbottnen
  • Chokladglasyr (antingen färdigköpt eller gör egen)
  • Glasyr:
  • 1,5-2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • Vatten
  • Några droppar olja (blir lite glansigar då)

Gör så här

  1. Tårtbotten:
  2. Vispa äggen skummiga (ca 8 minuter), tillsätt socker och vispa ytterligare ett tag.
  3. Rör försiktigt ner mjöl, malda hasselnötter, riven choklad och bakpulver. Häll smeten i en smord bröad kakform.
  4. Grädda i förvärmd ugn (180°C) ca 35-40 minuter.
  5. Låt tårtbotten svalna. Gröp ur (skär ut) tårtbotten...men behåll ca 2 cm i kanterna och i botten, det ska nu se ut som en skål.
  6. Smula ner resterna från tårtbottnen i en skål, tillsätt den vispade grädden (gärna smaksatt med lite socker och vaniljsocker), rom och frukten, rör runt.
  7. Fyll tårtbotten "skålen" med fyllningen.
  8. Spritsa över chokladglasyren i ett trevligt mönster.

Kommentarer

Gott!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…