Nöttårta med limeyoghurt och bär

Nöttårtan ska inte gräddas utan ingredienserna mixas och trycks sedan ut i en form.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötter
  • 2 dl mandel
  • 1 dl pistaschnötter
  • 2 dl dadlar
  • ½ dl honung
  • Ca ½ dl vatten
  • 2 msk kakao
  • Garnering:
  • 3 dl yoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 msk honung
  • Rivet skal av en lime
  • Bär eller frukt till garnering, (t ex vinbär och kiwifrukt)

Gör så här

  1. Blötlägg hasselnötterna i en skål ca 2 timmar.
  2. Mixa sedan alla ingredienser till en ganska grov smet. Tillsätt vatten.
  3. Smeten ska gå att trycka ut i formen.
  4. Tryck ut smeten ordenligt i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylen ca 2 tim.
  5. Blanda yoghurt med honung och limeskal.
  6. Bred på ett tunt lager yoghurt på tårtan. Lägg på bären och frukt.
  7. Servera resten av yoghurten till.

Kommentarer

Detta är INTE Raw Food!!! Ta bort yoghurten och gör creme eller grädde av t ex cashewnötter och/eller avocado och en knivsudd rent vaniljpulver. Sötad med ett par blötlagda dadlar eller agavesirap, eller (lite) honung. Inget illa menat, och tårtbotten verkar jättegod, men jag vill bara att det ska vara rätt. Säger man Raw Food så ska det vara det också.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…