Nöttårta med rabarbermousse

Fantastiskt god och fräsch tårta! Tar lite tid och är lite omständlig men resultatet blir desto bättre.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Tårtbotten:
  • 200 g nötter
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Fyllning:
  • 300 g rabarber
  • 2 dl socker
  • 5 gelatinblad
  • 1 äggula
  • 1 dl socker
  • 2 äggvitor
  • 3 dl grädde
  • Garnering:
  • Vispad grädde
  • Jordgubbar
  • Flisad choklad

Gör så här

  1. Mal nötterna. Vispa äggvitorna till skum och blanda i socker och nötter försiktigt.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med löstagbara kanter. Smörj formen och häll i smeten. Grädda i 175 grader ca 25 minuter. Låt kallna.
  3. Ta bort form och botten, lägg nötbottnen på ett tårtfat och sätt tillbaka kanten på formen runt tårtbotten igen.
  4. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela rabarberna i småbitar. Koka dem tillsammans med sockret i en kastrull tills det blir en kräm. Krama ur gelatinbladen och blanda ner dem i rabarberkrämen. Låt svalna.
  5. Vispa äggula och socker pösigt. Vispa äggvitorna och grädden var för sig. Blanda ihop äggule-smeten och grädden med rabarbermoset. Rör sist i äggvitorna försiktigt. Häll rabarbersmeten över tårtbotten, ställ in i kylen och låt stelna ett par timmar.
  6. Garnera tårtan med vispad grädde, färska jordgubbar och flisad blockchoklad.

Kommentarer

Använde fyllningen i en vanlig tårtbotten idag och den fick högsta betyg av gästerna. Det var kanongott!! Kommer garanterat att göras fler gånger!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…