Nöttårta med smörkräm.

En underbar tårta som blivit familjens favorit. Praktiskt då man kan förbereda den och ta fram ett par timmar före servering.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Nötbotten:
  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 100 g malda hasselnötter
  • Smörkräm:
  • 4 äggulor
  • 2 dl grädde
  • ½ dl strösocker
  • 50 g margarin

Gör så här

  1. Börja med nötbotten.Vispa äggvitorna hårt. Blanda sockret och hasselnötterna som sedan försiktigt blandas med äggvitorna.
  2. Grädda i form med löstagbar botten. 175 grader i 30 minuter. Låt svalna.
  3. Gör sedan smörkrämen. Blanda allt i en tjockbottnad kastrull. Vispa på mellanhög värme tills krämen tjocknar. OBS! Den får inte koka! Kyl därefter ner krämen.
  4. Bred den kylda krämen över nötbottnen och ställ sedan i frysen.
  5. Ta fram tårtan ett par timmar före servering.
  6. Garnera med 2 dl vispad grädde samt mandelflarn

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…