Nykokta primörer med färskost

Det är också gott att byta ut örterna mot 75 g getost och 100 g hackade valnötter.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Färskost:
  • 1 liter filmjölk
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit purjolök, ca 10 cm
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad gräslök
  • 4 msk hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Grönsaker:
  • 4-8 röd- eller gulbetor
  • 4-6 färska små morötter
  • 1 majrova
  • 200 g vaxbönor eller skärbönor
  • 200 g sockerärter
  • 100 g skalade bondbönor
  • Tillbehör:
  • 1 salladshuvud av krispig sorg
  • 1 citron
  • Garnering:
  • Krondill

Gör så här

  1. Färskost:
  2. Värm försiktigt filmjölken till 45 º och ta av kastrullen från plattan. Rör i gräddfil. Låt blandningen rinna av i ett kaffefilter eller en silduk cirka 2 timmar.
  3. Häll upp i en skål. Skala och pressa vitlöken. Ansa och finstrimla purjolöken och rör i tillsammans med senap, gräslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Grönsaker:
  5. Ansa betorna och koka dem mjuka cirka 30 minuter. Skala under rinnande kallt vatten.
  6. Ansa morötterna. Skär majrovan i 4 klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten cirka 5 minuter. Ansa vaxbönor och sockerärter. Koka dem och bondbönorna i lättsaltat vatten 2-3 minuter.
  7. Servera grönsakerna med färskost, salladsblad och citronklyftor. Garnera med krondill.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…